Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Η οκταμελής διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στη Λέσβο. Οι ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν την τελευταία μέρα το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι στο οποίο τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής του Μουσείου κ. Νίκος Ζούρος και ο Δήμαρχος της Ερεσού κ. Σωτήρης Καρδάρας.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και ενημερώθηκαν για τη πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία  χρόνια για την προστασία και ανάδειξη του Απολιθωμένου Δάσους της Λέσβου. Εντυπωσιαστήκαν από την πλούσια φυσική ιστορία της περιοχής,  αλλά κυρίως από την ύπαρξη  ενός σύγχρονου περιφερειακού  μουσείου το οποίο λειτουργεί με άψογο τρόπο με στόχο την  προστασία, ανάδειξη, συντήρηση και προβολή του Απολιθωμένου Δάσους.

Όπως τόνισε ο Νίκος Σηφουνάκης η επίσκεψη της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας στο Μουσείο του Απολιθωμένου Δάσους, καθώς και στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας της Αγίας Παρασκευής, έχει στόχο να ενημερωθούν οι ευρωβουλευτές για τα προβλήματα και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των μικρών περιφερειακών θεματικών μουσείων της Ευρώπης και να υπάρξει ενδεχομένως στο μέλλον μία σχετική νομοθετική πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι ευρωβουλευτές ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα τους στη Λέσβο επισκεπτόμενοι το Δήμο Πέτρας όπου τους υποδέχτηκε εκ μέρους του Δημάρχου κ. Παύλου Παπουτσάνη, ο Αντιδήμαρχος κ. Παρασκευάς Κελαιδίτης. Στο δείπνο που παρατέθηκε στο Συνεταιρισμό Γυναικών, οι ευρωβουλευτές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Πέτρας που δημιουργήθηκε το 1983 με στόχο την ενίσχυση της ανεξαρτησίας και  τη διεύρυνση των οικονομικών δυνατοτήτων των γυναικών της Πέτρας.